Grad de dificultate:
- Foarte mic.
- Timp de pregătire 15 min.
- Timp de gătire 6 ore la poziția Low de la Crock Pot sau similare.
Caracteristici dietetice:
- Fără ou și proteine de lapte.
- Fără gluten.
- Fără lactoză.
- Valoare energetică max. 98 kcal/100g.
- Continut carbohidraţi max. 6,7g/100g.
- Nu este potrivita pentru dietele KETO sau LOW CARB.
Ingrediente (de preferat bio) pentru prepararea a 4 portii:
- 600g cubulețe de carne de vită, degresate.
- 250g morcovi, curățați de coajă și tăiați în fâșii subțiri, de-a lungul.
- 250g ciuperci champignon întregi, curățate și spălate.
- 250g ceapă, de preferat cepe mai mici și roșii, curățate și tăiate felii, subțiri.
- 400g cartofi, de preferat doi cartofi medii, decojiți și tăiați pe lungime, în sferturi.
Ingrediente pentru asezonare:
- 250ml vin roșu sec.
- 125ml Suc de Rosii Italiene Bio – RABENHORST .
- 1 lingură (10g) de Sare de mare condimentata UNIVERSAL, Ecologica – Bio LEBENSBAUM.
- 1 linguriță rasă de Frunze Tocate de Cimbru – Bio LEBENSBAUM.
- 4 linguri (40ml) de Ulei Extravirgin de Măsline din Spania Cls. I Ecologic – Bio VITAQUELL.
Mod de preparare:
- Puneți cuburile de vită pe fundul vasului de gătit slow.
- Apoi adăugați vegetalele exact în această succesiune: ciupercile, ceapa, morcovii și cartofii (la suprafață).
- Turnați apoi vinul și sucul de roșii.
- Presărați sarea condimentată și, la sfârșit, ornați cu cele două rămurele de cimbru.
- Gătiți 6 ore, fără să amestecați, fără să supravegheați, la poziția LOW.
- Inainte de servire, impărțiți întregul conținut al vasului în care ați gătit (inclusiv zeama), în patru farfurii adânci.
- Asezonați fiecare farfurie cu câte o lingură ulei de măsline, iar dacă mai simțiți nevoie, cu sare de mare și piper proaspăt măcinat.
SFAT:
- Atenția la detalii și calitatea ingrendientelor pentru asezonare face diferența întotdeauna.
©Naturomedica