Modulul 3 – Ciclul de cursuri ”Cum poate deveni mai eficienta lupta cu cancerul!”

Modulul 3 dintre cele 12 proiectate pentru acest ciclu de cursuri, este exclusiv destinat  NUTRIȚIEI ONCOLOGICE și INTERVENȚIEI DE LIFESTYLE LA PACIENTUL CU CANCER SUPUS TRATAMENTULUI RADIOTERAPIEI SI CHIMIOTERAPIEI!

Daca in primul modul desfășurat in 20 ianuarie a.c., am parcurs elementele esențiale ale carcinogenezei și impactul factorilor alimentari în relație cu aceasta, pentru cele mai frecvente tipuri de cancer (pulmonar, mamar, prostatic, gastric și colo-rectal), iar in cel de-al doilea desfășurat in 6 aprilie a.c., – in mod deosebit – imunonutriției  si protocoalelor nutriționale corespunzătoare chirurgiei oncologice; in cel de-al 3-lea ne vom canaliza atenția către pacienții cu tratamente curative sau paliative de chimioterapie si / sau radioterapie.

Astfel, pe parcursul a 8-9 ore, dintre care, cel puțin 6 dedicate nemijlocit cursurilor, vom învăța atât despre potențialul rol al vitaminei D in cancer, dar mai ales despre câteva dintre cele mai importante tipuri de intervenție nutrițională la pacienții cu cancer tratați cu chimioterapie si / sau radioterapie, pornind si de la fenotipul metabolic tumoral.

In același modul 3, Prof. Dr. Monica Tarcea va discuta despre importanta consilierii nutriționale la pacientul oncologic; navigatorul de pacienți oncologici, Nav. Elena Albu ne va iniția in gestionarea celei mai importante resurse a pacientului oncologic – timpul – iar Drd. Diet. Liana Contiu ne va exemplica punerea in practica a unui model dietetic care – in anumite conditii – poate fi oportun pacientului cu cancer supus terapiilor pro-oxidative.

 

Înscrie-te acum

 

Detalii Eveniment:

🗓️ Data: 15 iunie 2024

🗓️ Ora: 09.00-17.00

📍Locație: Dr. ALBU Selections, Bucuresti, Strada Jiului, nr 67, Sector 1

Se acorda diploma de participare. Credite EMC, EMCD, EFC!

Taxă participare fizic – 595 lei*. Beneficiile prezenței fizice: mapă cu note curs; diplomă de participare; materiale promoționale; gustări bio; 1 oră de întrebări, răspunsuri și dezbaterea unor direcții de protocoale pentru câteva cazuri concrete, ridicate în discuție de participanți; acces pentru 1 an la variantele de cursuri înregistrate. Locuri limitate.

*50% reducere pentru studenți și masteranzi.

 

Taxă de participare la simpozion online, pe platforma ZOOM – 595 lei. Veți urmări transmisia din confortul locuinței dvs.; diplomă de participare transmisă în format electronic. Locuri nelimitate.

*50% reducere pentru studenți și masteranzi.

Data limita pentru înscrieri – 14.06.2024

 

Înscrie-te acum

 

Program:

  • Curs asociat – Univ. Dr. Monica Tarcea: Importanța consilierii nutriționale pentru pacienții oncologici.
  • Cursul 15 – Rolul anticancerigen al vitaminei D. Mecanisme și utilizare potențială.
  • Cursul 16 – Intervenția nutrițională conform ghidurilor actuale la pacientul aflat în etapa terapiilor tumoricide standard curative sau paliative (radio și chimioterapie).
  • Cursul 17 – Rolul mitocondriei în celula neoplazică. O potențială cale nutrițională de atac împotriva energeticii tumorale.
  • Curs asociat – 𝐍𝐚𝐯. 𝐄𝐥𝐞𝐧𝐚 𝐀𝐥𝐛𝐮: Navigatorul de pacienți, potențiala verigă lipsă? De ce este important rolul Navigatorului de Pacienți?
  • Cursul 18 – Efectul potențial adjuvant adus de curele de KD în poli chimioterapia citotoxică. Un protocol de implementare.
  • Curs asociat – 𝐃𝐢𝐞𝐭. 𝐋𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐂𝐨𝐧ț𝐢𝐮: Implementarea sub formă de meniuri personalizate, a părții nutriționale din setup-ul de intervenție de life-style la pacientul chimio-radio tratat, stabilit de Dr. Horatiu Albu

 

Invitați:

  • Speaker-ul zilei – Prof. Univ. Dr. Monica Tarcea, Dr. Horațiu Albu, Diet. Liana Contiu, Nav. Elena Albu

 

Înscrie-te acum

Item added to cart.
0 items - 0.00 lei
Cosul meu