Grad de dificultate:
- Foarte mic.
- Timp de pregătire 15 min.
- Timp de gătire 4.30 ore la poziția High de la Crock Pot sau similare.
Caracteristici dietetice:
- Fără ou și proteine de lapte.
- Fără gluten.
- Fără lactoză.
- Valoare energetică max. 90 kcal/100g.
- Continut carbohidraţi max.10 g /100g.
- NU este potrivită pentru dietele KETO sau LOW CARB.
Ingrediente (de preferat bio) pentru prepararea a 4 porții:
- 700g pulpă de viţel, tăiată în fâşii, nu foarte groase sau lungi.
- 700g cartofi, decojiţi și tăiați pe lungime, în sferturi sau optimi.
- 150g de morcovi, tăiaţi rondele subţiri.
- 200g ceapă, decojită şi tăiată Julien.
- 50g ardei kapia, roşu, tăiat Julien.
- 1 cutie boabe de fasole roşie, de 400g, scursă de lichid.
- 1 ardei iute, tăiat rondele subţiri, după ce a fost curăţat de seminţe.
Ingrediente pentru Asezonare:
- 300 ml Suc de Rosii Italiene – Bio RABENHORST.
- 1 linguriţă (5-6g) cu vârf Frunze Tocate de Patrunjel BIO – LEBENSBAUM.
- 2 linguri rase (în funcţie de cât vă doriţi de picantă: puţin picant → foarte picant → iute) de Boia de Ardei Dulce – Bio LEBENSBAUM→ Boia de Ardei Iute BIO-PAPRIKA SCHARF – Bio LEBENSBAUM → Pulbere de Chilli din Ardei “Cayenne”, Ecologic – Bio LEBENSBAUM.
- 2 frunze de Frunze Intregi de Dafin – BIO LEBENSBAUM.
- ½ linguriță Semințe de Chimen – BioLEBENSBAUM.
- După gust Sare de Mare, Fină – Bio NaturGreen.
Mod de preparare:
- Puneți sucul de roşii pe fundul vasului de gătit slow.
- Apoi adăugați, exact în această succesiune: ceapa, morcovii și ardeiul kapia, ardeiul iute şi cartofii (la suprafaţa stratului de legume).
- Puneţi peste aceste legume şi bucăţile de viţel, tăiate în făşii, nu foarte mari.
- Presăraţi codimentele:,boia, dafinul, chimenul şi sarea pentru gust.
- La sfârşit, adăugaţi 200 ml de apă şi puneţi capacul.
- Gătiţi 4,30 ore la poziţia High.
- Cu 30 de minute înainte de finalizare, ridicaţi capacul, adăugaţi boabele de fasole roşie şi amestecati bine conţinutul vasului. Continuaţi gătitul până la expirarea timpului.
- Înainte de oprire, impărțiți întregul conținut al vasului în care ați gătit (inclusiv zeama), în patru farfurii adânci.
- Dacă mai simţiţi nevoia, asezonaţi cu sare de mare şi piper proaspăt măcinat.
SFAT:
- Atenția la detalii și calitatea ingrendientelor pentru asezonare face diferența întotdeauna.
©Naturomedica