Dar de ce atat interés in ultimul timp pentru un produs destul de vechi (cel putin 14 – 15 ani) si care este deja utilizat si confirmat de multi clinicieni cu vederi mai largi din intreaga lume, ba chiar si din Romania?
Confirmari si reconfirmari! Ce inseamna documentarea la zi asociata cu feeling-ul in domeniu…
Nu a trecut o saptamana de cand v-am pomenit intr-un scurt articol (“Cercetari experimentale spaniole au demonstrat ca un supliment nutritional incetineste dezvoltarea unor metastaze”. Albu Horatiu. Naturomedica. 09 ian. 2016) despre nou venita imuno-terapie in practica oncológica.
In acel articol vorbeam despre un supliment nutritional – Oncoxin Solutie Orala (OOS) – care desi nu face parte din imunoterapia conventionala a cancerului (cu celule, citokine sau anticorpi monoclonali), nu face parte nici din portofoliul vreunei multinationale farmaceutice, ba chiar nici nu contine vreo molecula artificiala sau sintetica ce ar putea fi patentata si protejata pentru a costa enorm, totusi TREZESTE DIN CE IN CE MAI MULT INTERESUL CERCETATORILOR DIN DOMENIUL CANCERULUI.
Dar de ce atat interés in ultimul timp pentru un produs destul de vechi (cel putin 14 – 15 ani) si care este deja utilizat si confirmat de multi clinicieni cu vederi mai largi din intreaga lume, ba chiar si din Romania?
Pai, se pare ca pe langa faptul ca acest Oncoxin Solutie Orala asigura sustinerea micronutritionala participand la echilibrarea nutritionala necesara in mod specific atat pacientului cat si sistemului sau imunitar supus efectelor distructive ale tratamentelor agresive oncologice, preparatul tinde sa dovedeasca mecanisme moleculare din ce in ce mai complexe care vin si confirma – si in la boratoarele de cercetare bazala – ceea ce clinicienii cu viziune au observat deja ca si efecte pe pacientii lor!
Astfel, prin mecanisme inca partial necunoscute dar care incep – prin stradania mai multor grupuri de cercetatori occidentali – sa fie descífrate, únele componente ale OOS interfera cu anumite rute de semnalizare celulara pro-proliferativa ce sunt exacérbate in únele dintre cancere si astfel are loc o “domolire” a exuberantei proliferative a acestora. Pe de alta parte – si de aici vine interesul actual tot mai mare – se pare ca OOS stimuleaza intr-un mod nespecific dar demn de luat in considerare, acele elemente ale sistemului imun care se ocupa de raspunsul antitumoral si pe a caror putere de a anihila celulele neoplazice se bazeaza chiar moderna imuno-terapie!
Pai da, ca sa torpilezi o nava (celula canceroasa) trebuie mai intai sa-i dezactivezi sistemul anti-torpila (drogurile imuno-terapice) si apoi sa ai si torpile valide ca viteza si putere distrucrtiva (celulele sistemului imun ramforsate de OOS). Degeaba faci tot, daca proiectilul este mic sau nu ajunge! Ati inteles paralela?! La aceasta se refera cercetatorii in momentul de fata si de aceea OOS devine tot mai la moda!
Tot mai multi il privesc cu foarte mare atentie atat ca un adaos nutritional la tratamentele conventionale dar si mai multi se uita la el ca si la un complement natural in imbunatatirea activitatii anticancer a sistemului imunitar si deci ca si un potential ajutor al imuno-terapicelor, molecule extrem de costisitoare in momentul de fata.
Asa ca acum cateva zile va citam si propuneam spre studiu doua articole recenté (Effect of Oncoxin Oral Solution in HER2- Overexpressing Breast Cancer si Oncoxin Oral Solution slows down tumor growth in an experimental model of colorectal cáncer metástasis to the liver in Balb/c mice. ) si imi permiteam sa prezic ca lucrurile nu se vor opri aici.
Si iaca, dupa cate va zile, spusele mi-au si fost adeverite! Un alt articol care a aparut ieri! Parca chiar sa ma confirme!
Un grup de cercetatori de la Instituto de Biologia Molecular y Celular del Cancer CSIC – Universitatea Salamanca, a publicat ieri 09.01.2016 in Oncotarget, un important articol despre cercetarile lor avansate asupra efectelor antitumorale ale OOS pe modele experimentale in vivo de Leucemii Mieloide Acute (LMA), boli cu un prognostic exrem de rezervat.
Celor interesati le pot trimite respectivele 3 articole!
Inca odata ma felicit pentru faptul ca de cel putin 13 – 14 ani, in schemele mele de dietética de sustinere a pacientilor cu neoplasme, ONCOXIN Solutie Orala este unul dintre cei mai importanti pioni!
Acest articol va este prezentat de www.naturomedica.ro cu acordul autorului, Dr. Albu Horatiu.
©Albu Horațiu. Atenție! Acest text este scris de Dr. Albu Horațiu.Toate drepturile sunt rezervate! Este interzisă publicarea sau reproducerea integrală sau parțială, sub oricare forma (electronică, mecanică, fotocopiere, etc.) precum și transmiterea oricăror parți din această lucrare fară acordul explicit al autorului!
Dr. Albu Horatiu –Presedintele Societatii Romane de Medicina Ortomoleculara. Master in Biologia Moleculara del Cancer – Centro Nacional de Investigaciones Oncologicas Madrid, Medic Specialist. Asesor Cientifico en Departamento Cientifico – Laboratorios Catálysis s.l, Madrid. Specialitati Medicina Adjuvanta si Complementara: Nutritie, Life Style (cod 31-012 OPMCA), Agenti Antioxidanti (cod 11-011 OPMCA), Terapii pt. cresterea imunitatii (cod 13-012 OPMCA), Megavitamine (cod 35-014 OPMCA), Suplimente Nutritionale (cod 38-014 OPMCA) – Clasificare O.M.S.(Legea 118/2007). Membru al Ordinului Practicienilor de Medicina Complementara / Alternativa din Romania.www.naturomedica.ro
Surse: farmaciaoromoleculara.ro , webconsultas.com (foto)
Nutrition and Cancer. ISSN: 0163-5581 (Print) 1532-7914 (Online) Journal homepage: http://www.tandfonline.com/loi/hnuc20. Effect of Oncoxin Oral Solution in HER2- Overexpressing Breast Cancer. Susana Hernández-García, Verena González, Eduardo Sanz & Atanasio Pandiella.
Oncology Reports. DOI:10.3892 / or.2015.4 484. Oncoxin Oral Solution slows down tumor growth in an experimental model of colorectal cáncer metástasis to the liver in Balb/c mice. Joana Marquez, Jorge Mena, Iera Hernandez-Unzueta, Aiator Benedicto, Eduardo Sanz, Beatriz Arteta, Elvira Olazo.
Oncotarget, Advance Publications. Ianuary 09.2016. Antitumoral effect of Oncoxin on acute myeloid leukaemia. Elena Diaz-Rodriguez, Suzana Hernandez-Garcia, Eduardo Sanz, Atanasio Pandiella.