Grad de dificultate:
- Redus.
- Timp de preparare 30 min.
Caracteristici dietetice:
- Fără lactoză și proteine de lapte.
- Fără gluten.
- Valoare energetică max. 102 kcal/100g.
- Continut carbohidraţi max. 10,5 /100g.
- NU este potrivită pentru dietele KETO sau LOW CARB.
Ingrediente (de preferat bio), pentru 2,3 Kg salată:
- 360 g șuncă de Praga.
- 200 g ceapă decojită.
- 250 g ouă fierte decojite.
- 240g castraveciori în oțet,
- 1 kg cartofi fierți fără sare,
- 160 g măsline negre.
Ingrediente pentru asezonare:
- 4 linguri (40ml) Ulei de Dovleac, Ecologic – Bio NaturGreen
- 2 linguri (20 ml) Otet Balsamic Alb – Bio Vitaquell sau Oțet Balsamic Alb – Bio NaturGreen
- 10 g Sare condimentată pentru Salate cu Roșii – Bio Lebensbaum.
Mod de preparare:
- Se taie șunca în fâșii de mărime medie. Se curăță ceapa, se taie mărunt și se adaugă.
- Ouăle fierte tari sau cleioase, se decojesc și se taie în funcție de preferințe, amestecandu-se cu restul ingredientelor într-un bol încăpător.
- Se taie, nu foarte mărunt, castraveciorii și se adaugă compoziției, alături de cartofii taiați in cuburi mari, fierți fară sare și bine scurși.
- Ultimul pas este reprezentat de adăugarea măslinelor întregi, a codimentului, balsamicului si uleiului de dovleac, urmat de amestecarea intreagii salate!
- O porție de astfel de salată, poate înlocui o masă.
- Poftă bună!
SFAT:
- Atenția la detalii și calitatea ingrendientelor pentru asezonare face diferența întotdeauna.
©Naturomedica