Stiti care sunt prímele 3 alimente a caror consum se coreleaza cu CRESTEREA SIGURA a carcinogenezei pe principalele segmente ale tubului digestiv afectate de cáncer?
Stiati ca …cele mai cancerigene 3 alimente pentru tubul digestiv sunt?!…
Cel mai important factor de mediu in aparitia cancerului este dieta. Consumul cantitatilor mai mari sau mai frecvente din unele alimente se coreleaza cu crestera incidentei anumitor tipuri de cáncer.
Stiti care sunt prímele 3 alimente a caror consum se coreleaza cu CRESTEREA SIGURA a carcinogenezei pe principalele segmente ale tubului digestiv afectate de cáncer?
Pentru CANCERUL ESOFAGIAN, avem ALCOOLUL. Desi nu exista stabilita o limita de siguranta pentru ingestia zilnica de alcool, se considera ca aportul zilnic a doua bauturi standard (ex. 2 pahare de vin rosu ce rerprezinta cam 250 ml) nu aduce prejudicii importante. Cea ce le depaseste si mai ales tariile sunt periculoase in timp.
Pentru CANCERUL GASTRIC, avem SAREA si ALIMENTELE CONSERVATE PRIN SARARE. Trebuie limitat consumul de sare la máximum 5 g pe zi, aici intrand atat cea adaugata cat si cea preexistenta in alimente. Este de preferat, atunci cand se adaoga sare, aceasta sa fie o sare marina recoltata si nu una recristalizata sau o sare de ocna.
Pentru CANCERUL COLORECTAL avem CARNEA. In mod practic, nu ar trebui sa depasim o medie de 85 g de carne pe zi. Mai mult, carnea rosie si cea procesata sub forma de mezeluri aduc un risc mult mai mare de cáncer colorectal decat cea alba si mai ales cea de peste marin gras.
Acest articol este proprietatea A&A NATUROMEDICA BIO-DIETETIC GROUP SRL si va este prezentat de www.naturomedica.ro . Articolul poate fi reprodus sau postat de catre Dvs. atata vreme cat aceasta se face netrunchiat, afisand-se integral si denumirea site-ului nostru.
Surse: medisite.fr , objectivocastillalomancha.es (foto)