Consumul de alimente care contin faina de grau are capacitatea de a declansa un ciclu de alimentatie complusiva, cu sindrom de abstinenta la incetarea administrarii, un real comportament addictiv.
Stiati ca … din digestia laptelui, derivatelor sale si a glutenului provin compusi opioizi?!
In mod evident, efectul proteinelor alimentare este mult mai complex decat s-a considerat pana acum.
Astfel, daca pana in prezent proteinele alimentare erau privite doar din punctul de vedere al valorii lor nutritive, in viitor se va acorda atentie actiunii farmacologice a unor fragmente proteice care sunt generate in cursul digestiei sau procesarii alimentelor – exorfinele fiind implicate in modularea digestiei, apetitului, functiilor endocrine sau imunologice. Astfel, daca rolurile fiziologice ale unor asemenea peptide sunt inca discutabile, aplicatiile potentiale ale acestora au suscitat un mare interes in comunitatea stiintifica.
Cititi intreaga lucrare atasata!
© Naturomedica. Acest articol este proprietatea A&A NATUROMEDICA BIO-DIETETIC GROUP SRL si va este prezentat de www.naturomedica.ro. Articolul poate fi reprodus sau postat de catre Dvs. atata vreme cat aceasta se face netrunchiat, afisand-se integral link-urile si denumirea site-ului nostru.
Surse: Medicina Moderna , spalivingblog.com (foto)