Aceasta ipoteza aproape demonstrata a fost intens dezbatuta si la inceput de noiembrie, la Workshop-ul ESPEN (The European Society for Clinical Nutrition and Metabolism) desfasurat la Venetia, unde si noi am fost reprezentati de Dr. Albu Horatiu.
Stiati ca…pentru unii dintre noi, inghetata ar putea fi mai sanatoasa chiar decat sushi?!
Profesorii Earl Segal si Eran Elinav de la Weizmann Institute of Science demonstreaza ieri, intr-un articol publicat in celebra revista de stiinte Cell, cum ca – in mod surprinzator pentru cei mai putin avizati – nu tóate persoanele raspund la fel ca si curbe glicemice, la diversele alimente consúmate.
Ei documenteaza fapul ca o parte majoritara a acestor raspunsuri diferite pare a fi indusa de variatiile individuale ale microbiotei (totalitatea microorganismelor ce colonizeaza intestinele). Aceasta ipoteza aproape demonstrata a fost intens dezbatuta si la inceput de noiembrie, la Workshop-ul ESPEN (The European Society for Clinical Nutrition and Metabolism) desfasurat la Venetia, unde si noi am fost reprezentati de Dr. Albu Horatiu.
Vizionati acest exceptional scurt documentar: https://www.youtube.com/watch?v=Ryc5M3Ciytg&feature=share!
Un algoritm de stabilire a unei diete personalízate pentru a imbunatati raspunsul glicemic al pacientului dismetabolic va fi pobabil disponibil in urmatoarii ani…
© Naturomedica. Acest articol este proprietatea A&A NATUROMEDICA BIO-DIETETIC GROUP SRL si va este prezentat de www.naturomedica.ro . Articolul poate fi reprodus sau postat de catre Dvs. atata vreme cat aceasta se face netrunchiat, afisand-se integral link-urile si denumirea site-ului nostru.
Surse: Cell, Nov. 19, 2015. Vol.163 Issue 5, Youtube.com (movie), Timp-liber.acasa.ro (foto)