Cam care ar fi sugestiile, intr-o viziune Integrativa, ce ar putea sa va ajute in combaterea Spondilozei Cervicale?
Stiati cele 7 simptome frecvente ale Spondilozei Cervicale? Ce se poate face?!
Multi considera ca principala cauza a Spondilozei Cervicale (SP) trecerea timpului peste tesutul cartilaginos cervical, insa nu este cu totul corect. Exista si alti factori ce duc la accelerarea deteriorarii cartilajelor precum: obezitatea, pozitiile vicioase (sezutul prelungit si dormitul in pozitii deficitare), sedentarismul insotit de scaderea tonicitatii musculare, traumatismele, microtraumatismele si nu in ultimul rand – si tot mai citata – alimentatia, mai ales prin carentele micronutritionale care afecteaza mecanismele de refacere a cartilajului articular si stimuleaza statusul pro-inflamator al organismului.
Care sunt principalele simptome ale SC?
- DUREREA, CRACMENTELE, SCARTAITURILE la mobilizarea gatului!
- FURNICATURILE SAU AMORTEALA care se poate intinde de la umeri pana la varful degetelor.
- RIGIDITATEA, care mai intai limiteaza miscarile de rotatie (stanga/ dreapta) ale capului si mai apoi si pe cele de flexie si extensie (fata/ spate).
- APARITIA OSTEOFITELOR, niste excrescente osoase denumite si “ciocuri de papagal” aparute in zona gatului/ cefei ca urmare a osificarii cartilajelor uzate.
- DURERILE DE CAP sub forma unei casti, ce pornesc de la ceafa si iradiaza in parea posterioara si superioara a craniului, putand ajunge pana la urechi. Cateodata sunt insotite de senzatia de “nisip in ochi”.
- Uneori, AMETELI datorate osteofitelor care – in cazul miscarilor mai accentuate – preseaza pe fasciculele vasculare cervicale, jenand fluxurile sangvine ce trebuie sa irige creierul.
- Rar si in cazurile avansate, TULBURARI DE INGHITIRE, datorate cresterii osteofitelor spre anterior, ceea ce conduce la jenarea sau chiar blocarea trecerii alimentelor.
Cam care ar fi sugestiile, intr-o viziune Integrativa, ce ar putea sa va ajute in combaterea SC?
– Evitati pozitiile vicioase de lucru si somn.
– Practicati gimnastica medicala pentru fortifierea musculaturii cervicale.
– Utilizati un preparat potent ce asigura imbunatatirea mecanismelor organismului de a produce tesut cartilaginos de calitate si ce previne degenerarea rápida a celui deja format. Spre exemplu, FOLREX PLICURI este un prepart extrem de potent in acest sens http://www.naturomedica.ro/folrex-plicuri-x-30-plic-p40.
– Introduceti zilnic in dieta Dvs. un amestec de ingredient antiinflamatoare ce consta in 2 linguri de http://www.naturomedica.ro/ulei-virgin-de-in-de-prima-presare-la-rece-raw-food-bio-naturgreen-250ml-p855 + 1 lingurita de http://www.naturomedica.ro/pulbere-de-curcuma-bio-lebensbaum-50g-p349
Surse: medisite.fr , naturomedica.ro , sanatateatv.ro , coloanamedicala.ro (foto)