Stiati ca, in mod traditional, vindecatorii din Golful Guineea, Islas de Sao Tome si Prince folosesc scoarta arbustului – Voacanga africana – pentru calmarea unor stari inflamatorii si a unor tulburari mintale ?!
Cercetatori nord-americani au testat extracte obtinute din acest arbust pe celule de șoarece supuse unui proces de neurodegenerare asemanator celui ce afecteaza celulele umane odata cu inaintarea in varsta. Ei au testat, de asemenea, si acțiunea antiinflamatorie a acestor probe vis a vis de depunerea de beta-amiloid în neuroni, elementul caracteristic al maladiei Alzheimer.
Extractele de Voacanga africana au fost considerate – in vitro – foarte eficient pentru reducerea acestor neuro-degenerari și inflamații. Rezultatele au fost publicate in aceasta saptamana in Jurnalul de Etnofarmacologie.
Efectul antiinflamator și neuro-protector al acestei plante pare a fi în primul rând legat de un puternic alcaloid, denumit voacamina.
Sursa: humanite-biodiversite.fr
Comentariile noastre: multe preparate non-medicamentoase cu actiune extrem de benefica asupra sanatatii umane au fost descoperite in natura. Unele dintre ele au efecte fabuloase iar altele sunt inca in curs de descifrare a mecanismelor de actiune. Astfel, multi compusi naturali si extracte vegetale sunt in vizorul cercetarii medicale si nutritionale actuale, iar – dintre ele – deja unele si-au gasit aplicabilitate. Astfel se utilizeaza deja: acidul glicirhizinic (din Lemnul Dulce) in VIUSID, acidul cinamic (din arborele de scortisoara) in ONCOXIN, epigalocatechin 3 galate-ul (din Ceaiul verde) la fel, extractul de Agrophyron repens in RENALOF, extractul de Gingko biloba in ALZER si DEPREXIL, extractul de Caralluma fimbriata in OBEX, extractul de Pygeum africanum in SPERMOTREND si lista ar putea continua ….
Atentie! Textele publicate pe acest site sunt proprietatea A&A Naturomedica Bio-dietetic Group srl. si nu pot fi reproduse, transmise, distribuite, publicate, integral sau partial fara acordul scris al detinatorului acestui site.