ȘTIAȚI CĂ… ANTIOXIDANȚII îmbunătățesc calitatea spermatozoizilor crescând fertilitatea masculină?!

ȘTIAȚI CĂ… ANTIOXIDANȚII ajută la îmbunătățirea calității și motilității spermatozoizilor îmbunătățind fertilitatea masculină?

Antioxidanții ajută la îmbunătățirea calității și motilității spermatozoizilor. Există alimente bogate în vitamine care sunt excelente pentru fertilitate.

Cum să îmbunătățiți fertilitatea masculină?

Antioxidanții ajută la îmbunătățirea calității și motilității spermatozoizilor. Există, de asemenea, alimente bogate în vitamine care sunt excelente pentru fertilitate.

Fertilitatea masculină se referă la capacitatea de a avea copii, în special în sistemul reproducător masculin. În acest caz, ne referim din testicule, care sunt responsabile pentru producerea materialului seminal și secretarea hormonilor sexuali masculini.

Odată generați, spermatozoizii călătoresc prin epididim (tubul alungit) timp de 12 zile până la testicule. În acest moment se maturizează și dobândesc mobilitate.
Cu toate acestea, în lichidul seminal ejaculat doar 10% conține spermatozoizi. Restul de 90% este lichid din veziculele seminale și secreții din prostată.

Prin urmare, calitatea spermei este foarte importantă pentru obținerea fertilizării. Nu are nimic de-a face cu vârsta, ci mai degrabă cu obiceiurile de zi cu zi.

Cauzele infertilității masculine

Tulburări hormonale: apare atunci când există o scădere a gonadotropinelor. Acestea sunt hormonii secretați de glanda pituitară.

-Anomalii cromozomiale: pacientul are testicule mici, mărirea sânilor, testosteron scăzut, printre altele.

-Criptorhidismul: testiculele nu s-au mutat în sacul de piele de sub penis înainte de naștere.

Tulburări vasculare: temperaturile ridicate cauzate de refluxul venos modifică calitatea materialului seminal.

-Infecții: inflamație în testicule.

Cum să îmbunătățiți calitatea materialului seminal?

În termeni medicali, se face un diagnostic și, în funcție de caracteristicile acesta, sunt indicați stimuli hormonali și antioxidanți care vor îmbunătăți calitatea spermatozoizilor și mobilitatea acestora. Cu toate acestea, o dietă bogată în antioxidanți naturali, unele vitamine din grupul B si acizii grași poli nesaturați, pot aduce un ajutor important.

Sfaturi pentru creșterea fertilității masculine

1.Practicarea sportului frecvent- obezitatea este un factor de risc atunci când vine vorba de producerea spermei.

  1. O alimentație sănătoasă -alimentele sunt esențiale pentru obținerea antioxidanților. Ele se găsesc mai ales în fructe și legume. Este recomandat la fiecare masă să adăugați legume și salate. Acidul folic este responsabil pentru îmbunătățirea calității materialului seminal. Se găsește în leguminoase, cereale integrale și legume verzi.

3.Trebuie să consumați carne, pește, fructe de mare și ouă.

Absența calciului nu numai că provoacă boli precum osteoporoză sau diabet, ci și scade fertilitatea masculină.

  1. Verificați nivelul de zinc. Nivelurile scăzute de zinc reduc producția de testosteron.
  2. Evitați băile fierbinți sau obiectele fierbinți din apropierea zonei genitale. Temperatura ridicată ucide sperma.

6.Reduceți consumul de alcool și fumatul. Consumul de băuturi alcoolice și fumatul afectează longevitatea spermatozoizilor.

  1. Gestionați stresul. În mod similar, stați departe de situațiile stresante, deoarece presiunea și stresul zilnic reduce nivelul de testosteron.

8.Exersați frecvent actul sexual.

Lista de alimente recomandate în special pentru creșterea fertilității masculine.

  • Nucile: se remarcă pentru conținutul lor ridicat de antioxidanți. Acestea sunt de 15 ori mai puternice decât vitamina E. De asemenea, oferă omega 3 și acid alfa-linolenic.

Prin urmare, se recomandă un aport de 75 de grame pe zi pentru a obține      substanțele nutritive necesare și pentru a îmbunătăți calitatea spermei.

  • Pește albastru: această categorie include tonul, somonul și sardinele. Sunt bogați în acizi grași, omega 3 și omega 6.
    De asemenea, peștele gras are vitamine solubile în grăsimi care sunt responsabile pentru întărirea apărării sistemului imunitar și reglarea hormonilor. Pe de altă parte, vitamina E servește ca antioxidant.
  • Anghinare: conține antioxidanți precum vitamina B, C și K.
    Este, de asemenea, bogată în substanțe precum silimarina, acidul cafeic și acidul ferulic. Acestea protejează organismul de radicalii liberi și, în plus, oferă o putere antiinflamatoare, antialergică și antivirală.
    Cu toate acestea, este important ca pacientul să aibă o dietă bogată în fibre, săracă în grăsimi și puține zaharuri.
  • Alunele: arahidele conțin o cantitate mare de proteine și grăsimi mononesaturate care sunt responsabile pentru scăderea colesterolului. Conțin de asemenea, la fel de mulți antioxidanți ca căpșunele.
    Această oleaginoasă oferă jumătate din cele 12 vitamine necesare organismului: vitamina E, B2, B2, B3, printre altele. Se recomandă ingerarea a 50 g în fiecare zi.
  • Vitaminele A, C, D, E si Seleniul:

Vitamina A: reglează hormonii sexuali. O găsiți în morcovi, dovleac, pepene galben, mango, ficat de vită.

Vitamina C: îmbunătățește motilitatea spermatozoizilor. Consumați ardei, broccoli, conopidă, ananas.

Vitamina D: crește capacitatea sexuală. Consumați ouă, brânză, cod.

Vitamina E: susține funcția sistemului reproducător.

Pentru îmbunătățirea fertilității masculine vă recomandăm următoarele suplimente si alimente funcționale: 1.  SPERMOTREND, Enzime Selenium ACE, Naturgreen Pulbere de Maca, Suc Mama de Rodie.

Articolele publicate pe acest site au doar caracter informativ si nu constituie recomandari sau indicatii medicale. Toate sursele colectate și citate în acest articol au fost revizuite temeinic de echipa noastră, pentru a asigura calitatea, fiabilitatea și valabilitatea acestora. Bibliografia acestui articol este bazată pe acuratețea academică și științifică și a studiilor realizate in acest sens.

www.naturomedica.ro

Bibliografie

Ashok Agarwal. Rolul antioxidanților în tratamentul infertilității masculine: o prezentare generală a literaturii. (2004).

https://www.rbmojournal.com/article/S1472-6483(10)61641-0/pdf

Sudha Bhagwati. Alimentația, nutriția și fertilitatea masculină. (2017).

researchgate.net/publication/314281853_Food_Nutrition_and_Male_Fertility

Taymour Mostafa. Fumatul și infertilitatea masculină. (2010).

researchgate.net/publication/257736690_Cigarette_smoking_and_male_infertility

Societatea Europeană de Reproducere Umană și Embriologie. O dietă bogată în nuci îmbunătățește numărul și motilitatea spermatozoizilor. (2018).

sciencedaily.com/releases/2018/07/180704112048.htm

Lasă un comentariu

Item added to cart.
0 items - 0.00 lei
Cosul meu