ȘTIAȚI CĂ aspectul unei cicatrici cheloide poate fi îmbunătățit FĂRĂ intervenție chirurgicală?!

Cheloidele sunt cicatrici hipertrofice extinse, formate odată cu vindecarea vicioasă a unei leziuni de piele. Adesea, acestea se extind dincolo de limitele inițiale ale leziunii și pot fi roșii, roz, palide sau purpurii, deseori în relief. De obicei, cheloida se produce după arsuri, intervenții chirurgicale sau alte leziuni. Uneori prezintă un aspect cărnos și poate fi dureroasă.

Deși cicatricile cheloide pot apărea pe orice tip de piele, este mai probabil să se formeze la:

  • cei cu antecedente familiale de cicatrice cheloide,
  • persoane sub 30 de ani, în special adolescenții și copii aflați la pubertate,
  • femeile însărcinate,
  • persoane cu tonuri de piele mai închise (asiaticii, hispanicii sau afro-americanii).

Un tratament dermato-cosmetic cu CICATRIX auto-aplicat la domiciliu, poate ajuta destul de mult în lupta cu aceste cicatrici, reducându-le dimensiunea și ameliorându-le pigmentarea, făcându-le mai puțin vizibile. CICATRIX se aplică pe zona afectată printr-un anume masaj prelungit, care poate ajuta și la relaxarea mușchilor și la reducerea tensiunii  tegumentare și musculare din jurul cicatricei. De asemenea, masajul poate îmbunătăți și circulația sangvină conexă cicatricei, ceea ce poate ajuta și la ameliorarea aspectului cicatricilor mai vechi.

Pentru a preveni apariția unei cicatrice inestetice după o leziune (rană, arsură, puncție, semn de acnee), tratamentul dermato-cosmetic cu CICATRIX ar trebui să înceapă imediat după căderea cojii. Este necesară aplicarea zilnică, pentru o perioadă mai îndelungată de timp. Lungimea orientativă a acestei perioade, o puteți vedea în tabelul din fotografie.

Dacă aspectul unei cicatrici nu se îmbunătățește cu ajutorul CICATRIX, discutați cu un medic plastician în vedera aplicări altor tratamente.

Echipa Naturomedica

Lasă un comentariu

Item added to cart.
0 items - 0.00 lei
Cosul meu