Știați că … pulberea de Maca crește libidoul și fertilitatea atât la bărbat cât și la femeie?!

Maca, o plantă originară din Peru, crește la altitudini mai mari, pe la 4000 de metri. Este cultivată în Peru de mai bine de 2000 de ani și este cunoscută pentru numeroasele sale beneficii asupra sănătății. Actualmente, culturi mari de Maca există în Peru, Bolivia, Ecuador și Argentina.

Face parte din familia cruciferelor, venind cu beneficiile și contraindicațiile acestore. Nu se consumă crudă iar pulberea este obținută prin măcinarea rădăcinii uscată. Această pulbere este considerată a fi un superaliment antic, cu proprietăți afrodisiace, energizante și revitalizante. Pentru incași, maca era o planta sacră, un aliment complet, care permitea populației să reziste mai ușor intemperiilor de pe înaltele platouri ale Anzilor. Acum, este mai renumită pentru efectele sale pozitive asupra fertilității și dorinței sexuale.

Pulberea de Maca este foarte bogată în proteine, conține glucozinolați (importanți într-o anumită etapă a detoxifierii), aminoacizi (lizina, metionină, triptofan), minerale (fier, cupru, zinc, sodiu, potasiu, calciu, iod), antioxidanți, dar și substanțe care acționează direct asupra sistemului hormonal, atât la bărbați cât și la femei. În cadrul terapiilor medicale, complementare, dietetice și nutriționale, cantități de 2 – 10 g de pulbere de maca de foarte bună calitate se utilizează atât în suplimentarea nutrițională a persoanelor cu oboseală cronică, insomnii, anxietate, dar mai ales a acelora cu tedință la depresie, la tulburări ale libidoului și la infertilitate. Ea se mai poate administra și sub formă de capsule, însă acestea conțin o cantitate foarte mică de pulbere de maca (0,5 – 0,75g/ capsulă) și trebuiesc administrate mai multe pe zi pentru a atinge cantitățile efectiv benefice.

Pulberea de Maca poate fi ușor de integrat în diverse rețete, aducând un gust subtil de arahide caramelizate, care se potrivește bine cu alte gusturi dulci sau amare. Astfel, poate fi ușor adăugată în băuturi, smoothies-uri, piureuri, iaurturi sau diverse alte alimente.

Echipa Naturomedica

Un comentariu la „Știați că … pulberea de Maca crește libidoul și fertilitatea atât la bărbat cât și la femeie?!”

  1. Maca este o planta remarcabila, avand numeroase beneficii pentru sanatatea noastra. Cu un istoric ce se intinde peste 2000 de ani, aceasta planta pare sa incarcati cu proteine, mineral, antioxidanti si substante biologic active, toate esentiale pentru o stare de sanatate optima. Este benefica nu numai pentru oboseala cronica, insomniile, anxietate, tulburari ale libidoului si infertilitate dar si se poate adauga usor in smoothies-uri, iaurturi sau alte produse, aducand un gust subtil. Pe scurt, este o planta minunata ce merita sa fie testata!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Item added to cart.
0 items - 0.00 lei
Cosul meu