ȘTIAȚI CĂ … rhodiola, ashwagandha și bacopa monnieri sunt plante adaptogene utilizate cu succes pentru combaterea ANXIETĂȚII, STRESSULUI și TULBURĂRILOR COGNITIVE?!

O plantă așa-numită  „adaptogenă” crește capacitatea organismului de a se adapta la diferitele forme de stress. Când vorbim de stress-ul psihic, rhodiola, ashwagandha și bancopa, par a fi de neînlocuit. 

Rhodiola rosea este o plantă din familia Crasulaceae, ce provine din regiunile arctice și alpine. Rhodiola poate avea multiple beneficii asupra sănătății umane. Este utilizată în principal ca și remediu anti-astenic, pentru a reduce oboseala și pentru a îmbunătăți abilitățile fizice și mentale, fiind o plantă adaptogenă care promovează rezistența la factorii de stress chimic, biologic și fizic (Khanum 2005 și Blomkvist 1995). Această plantă poate ajuta organismul să se adapteze rapid la schimbări rapide în mediu și poate energiza creierul și corpul, crescând atenția și concentrarea. Extractul de rhodiola poate scădea și cortizolul.

Ashwagandha sau Withania somnifera este o plantă din familia Solanaceae, originară din India dar care se găsește și în Orientul Îndepărtat precum și în țările mediteraneene. Ea a fost folosit încă din antichitate în medicina ayurvedică, pentru proprietățile sale adaptogene. Rădăcinile sale au proprietăți similare cu cele ale ginsengului chinezesc, motiv pentru care în Europa este adesea numit „ginseng indian”, deși – spre deosebire de ginseng – Ashwagandha nu este un stimulent.

Ashwagandha are proprietăți antioxidante, ajutând lupta organismului împotriva radicalilor liberi care aduc un stress oxidativ important în geneza anumitor afecțiuni precum diabetul zaharat tip 2, unele boli neurodegenerative și cancerul.

Ashwagandha reduce nivelul de stress și anxietatea, crește rezistența la boli și optimizează dezvoltarea numărului și funcțiilor unor categorii de celule albe din sânge, care apără organismul împotriva bacteriilor și virusurilor.

Ashwagandha participă la reducerea simptomelor sindromului de colon iritabil, contribuie la sănătatea aparatului reproductiv, ameliorând infertilitatea la ambele sexe, îmbunătățește producția de testosteron la bărbați.

OPTIM Serenity este o combinația dintre Ashwagandha și Rhodiola rosea ce ajută la gestionarea stresului temporar și a oboselii mentale. Ashwagandha normalizează funcțiile organismului, aducând calm și seninătate (Bhattacharya, 2003) iar Rhodiola rosea reglează cortizolul și stimulează metabolismul energetic.

Bacopa monnieri susține memoria sănătoasă! Bacozidele, ingredientele active ale Bacopa, au acțiune antioxidantă, au efect agonist asupra receptorilor 5HT1a (receptori ai serotoninei implicați în procesele de memorie) și, de asemenea, cresc nivelul de acetilcolină (neurotransmițătorul memoriei și al învățării) și pe cel al acidului γ-aminobutiric (GABA) care are un rol important în prevenirea excitației neuronale prelungite la adulți. Prin acesta, Bacopa ajută la sporirea concentrării (reducând neatenția), la creșterea memorie pe termen scurt și îmbunătățirea stării de dispoziție.

Extractul de Bacopa monnieri are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii (reducând daunele provocate de stresul oxidativ și inflamație asupra creierului) și de micșorare a nivelurilor plasmatice de colesterol și trigliceride, asigurând astfel bunăstarea sistemului cardiovascular. La nivel cerebral, s-a mai observat că poate reduce anxietatea si depresia, îmbunătățește calitătea somnului, înlătură senzația de oboseală și crește energia și motivația zilnică.

OPTIM Memory conține combinația Bacognize® cu Longvida® și contribuie la ameliorarea concentrării, atenției și memoriei, ajutând atât la menținerea/ promovarea unei judecăți clare cât și la îmbunătățirea energiei mentale.

În unele situații, combinația dintre OPTIM Serenity și OPTIM Memory poate fi de neînlocuit!

Echipa Naturomedica

Lasă un comentariu

Item added to cart.
0 items - 0.00 lei
Cosul meu