Terapii naturale pentru cele mai frecvente 3 tipuri de anemie

Un test de laborator care descoperă dacă nivelul hemoglobinei din sânge este mai mic decât cel normal, ne arată că avem anemie. Medicul Dvs. vi-l indică printre testele de rutină!

Hemoglobina este o proteină bogată în fier. Ea dă sângelui culoarea roșie și se găsește în interiorul globulelor roșii. Sarcină sa principală este de a transporta oxigenul către țesuturi.

Anemia nu este neapărat o boală, ci mai degrabă un semn care poate fi cauzat de multe cauze diferite. Aceste cauze diferite provoca mai multe tipuri de anemie.

  1. Cel mai frecventă tip este anemia feriprivă. Ea apare atunci când avem o deficiență de fier. Din cauza acestei deficiențe, organismul nu produce suficientă hemoglobină.
  2. Al doilea tip cel mai frecvent de anemie, este cel cauzat de deficitul de vitamina B12.
  3. O alta dintre cele mai frecvente cauze de anemii este cea cauzată de deficitul de acid folic.

Bineînțeles că, pe lângă aceste tipuri de anemii care survin și din cauze de carențe micronutriționale, există și altele. Însă frecvența lor este mai mică. Mai mult, în cele mai numeroase situații de anemii survenite în urma carențelor, pot fi incriminați mai mulți micronutrienți decât vitaminele B9/ folații, B12 și fierul. Din acest motiv, alimentația este extrem de importantă în combaterea multor cazuri de anemie și a tendințelor către aceasta.

Totuși, de foarte multe ori și din motive diverse, conținutul alimentației în nutrienții necesari este scăzut. În aceste situații, trebuie să recurgem la suplimentare nutrițională cu scopul declarat de a crește densitatea dietei în micronutrienții utili cazului. Putem folosi alimente fortificate și suplimente nutriționale.

Cele mai avansate preparatele nutriționale precum unele alimentele fortificate (RABENHORST – Suc Sânge de Fier – EISENBLUT) și unele suplimente nutriționale de foarte bună calitate (LEVIRON PLUS FORTE) conțin mai mulți dintre micronutrienții împlicați în creșterea absorbției și buna utilizarea a fierului, precum și extracte din unele plante care – de-a lungul secolelor – și-au dovedit efectele în îmbunătățirea efectelor tratamentelor antianemice.

Atât pentru persoanele cu diferite grade nu foarte accentuate de anemie cât și pentru cele cu tendință către anemie (unele afecțiuni, tratamente – inclusiv cele oncologice, obiceiuri alimentare care conduc la carențe micronutriționale) mulți dintre medicii, nutriționiștii, dieteticienii și alți profesioniști din domeniul sănătății indică (în funcție de deficitul de fier estimat) urilizarea fie a câte 1 – max. 2 capsule/ zi de LEVIRON PLUS FORTE fie a câte 10 – 40 ml/zi de RABENHORST – Suc Sânge de Fier. În unele situații și pentru perioade scurte de timp, unii profesioniști indică chiar cinsumul lor concomitent sau alternativ.

Întotdeauna preparatele cu fier trebuiesc utilizate în dozele indicate și pe perioade de timp stricte, dictate de controlul parametrilor sangvini la anumite intervale de timp. Aportul excesiv de fier trebuie evitat cu orice preț deoarece efectele lui pot fi – de cele mai multe ori – mai dăunătoare decât anemiile moderate.

Echipa Naturomedica.

Sursă: https://www.enzimesabinco.com/es/blog/articulo/

Un comentariu la „Terapii naturale pentru cele mai frecvente 3 tipuri de anemie”

Lasă un comentariu

Item added to cart.
0 items - 0.00 lei
Cosul meu